Met je biebpas naar museum of advocaat


Heb je een conflict met je buurman over een schutting en zoek je juridische informatie? Of ben je bezig met een werkstuk over het plattelandsleven op de Noord-Limburgse zandgronden?

Als je lid van de bibliotheek in Arnhem of Nijmegen bent, kun je zo binnenlopen bij de bibliotheek van Dirkzwager Advocaten & Notarissen aan de Velperweg in Arnhem, waar veel juridisch werk is. Of bij het Nederlands Openluchtmuseum, waar ze alles hebben over het leven op het platteland.

Acht bedrijven, scholen en instellingen delen hun collecties met de openbare bibliotheken van Arnhem en Nijmegen. Wie een bibliotheekpasje heeft, kan voortaan ook binnenlopen bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Dirkzwager, het Openluchtmuseum, Het Valkhof, Museum Arnhem, de Hogeschool Van Hall Larenstein, ArtEZ en het Gelders Archief. Wat vorig jaar als een klein project in Arnhem begon, is nu  uitgegroeid tot een veel grotere samenwerking, met meer dan een miljoen publicaties. Op de site kenniscollectie.nl is te zien wie allemaal wat in huis heeft. Het initiatief voor dit project werd genomen door Dirkzwager.

Lees het volledige artikel uit De Gelderland hier.