Ontdek andere bibliotheken!


Kenniscollectie.nl breidt uit

Op donderdag 13 april 2017 vieren we de uitbreiding van Kenniscollectie.nl. Die dag sluiten sluiten zes nieuwe partners zich officieel aan bij dit unieke samenwerkingsverband tussen (bedrijfs-)bibliotheken in Arnhem en Nijmegen. De nieuwe deelnemers zijn de Bibliotheek Gelderland Zuid, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Hogeschool Van Hall Larenstein, Regionaal Archief Nijmegen, Museum Het Valkhof en Museum Arnhem. 

Maak kennis met Kenniscollectie.nl

Op zoek naar een specifiek item: de biografie van een vergeten musicus, een juridische verhandeling over auteursrecht, een letterkundig tijdschrift of een boek over oude ambachten? Kenniscollectie.nl geeft je toegang tot meerdere bibliotheken en hun specialistische collecties. Hier vind je allerlei bijzondere items op gebied van kunst, mode, historie, muziek, theater, architectuur, dans, geschiedenis, rechten en nog veel meer zaken waarvan je het bestaan misschien niet eens vermoedde. Al die extra kennisbronnen kun je nu benutten voor je werk, studie of persoonlijke interesse.

Kenniscollectie.nl is een samenwerkingsverband van bibliotheken bij instellingen en bedrijven, die het leden en relaties mogelijk maakt van elkaars collecties te profiteren. Zo stimuleert Kenniscollectie.nl de kennisontwikkeling van mensen en organisaties.

Zoeken naar boeken

Zoek met één zoekopdracht door de collecties van alle deelnemende bibliotheken.

Gevonden wat je zocht? Bezoek dan de betreffende bibliotheek!

Deelnemende bibliotheken

artez-foto

Ruim 50.000 items waaronder boeken, orkestmateriaal, bladmuziek, partituren, grammofoonplaten, dvd’s en nog veel meer.
Lees meer over ArtEZ hogeschool voor de kunsten

Rozet buiten

Ruim 410.000 boeken e-books, dvd’s, luisterboeken en bladmuziek naast 550 tijdschrift- en krantabonnementen. Een Gelderse beeldbank en speciale collecties op het gebied van geschiedenis, Gelderland naast oude drukken en handschriften.
Lees meer over Bibliotheek Arnhem

dirkzwager-foto

Vele duizenden boeken, tijdschriften en juridische naslagwerken  naast een groeiend aantal online informatiebronnen.
Lees meer over Dirkzwager bibliotheek

OBGZ bib_front1

De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft een digitale en fysieke collectie van bijna een half miljoen items, met veel recente en lokale titels. De collectie actueel houden, is een continu proces. Daarin werkt de bibliotheek nauw samen met lokale boekenpartners en leveranciers. Lees meer over Bibliotheek Gelderland Zuid

han-klein

Wij zijn de HAN!

Met meer dan 34.000 studenten uit binnen- en buitenland en ruim 3.600 medewerkers behoort de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen tot de vier grootste en meest toonaangevende hogescholen van Nederland. Vanaf onze campussen in Arnhem en Nijmegen verzorgen wij zo’n 80 bachelor- en masteropleidingen en 300 cursussen en trainingen op het gebied van gezondheid, economie, management, educatie, techniek, life sciences en sport. Lees meer over de HAN.

VHL larenstein

Van Hall Larenstein is een internationale hogeschool met een duurzame focus. Als kennisinstituut combineert onze hogeschool onderwijs, verzorgd door gedreven experts, met toegepast onderzoek binnen de verschillende lectoraten. Lees meer over Hogeschool Van Hall Larenstein

museum het valkhof 02

Museum Het Valkhof is in 1998 ontstaan door een fusie van het Nijmeegs Museum ‘Commanderie van Sint-Jan’, dat zich richtte op oude en moderne kunst en Provinciaal Museum G.M. Kam, volledig gewijd aan archeologie.
Museum Het Valkhof laat naast de vaste collecties Archeologie, Oude en Moderne Kunst, wisselende tentoonstellingen zien. Lees meer over Museum Het Valkhof.

openluchmuseum-foto

Ruim 30.000 boeken, 180.000 foto’s en 45.000 dia’s, naast heel veel tijdschriften en audiovisueel materiaal op alle denkbare dragers.
Lees meer over Het Nederlands Openluchtmuseum

Voor de antwoorden op al uw kleine en grote vragen over de geschiedenis van Nijmegen en omgeving kunt u bij ons terecht! Lees meer over het Regionaal Archief Nijmegen.