Persbericht – Wethouder Velthuis Lanceert Uitbreiding Kenniscollectie.nl


PERSBERICHT

Unieke samenwerking (bedrijfs-)bibliotheken geeft toegang tot 1,2 miljoen boeken

Arnhem/Nijmegen, 5 april 2017 – Op donderdag 13 april om 16.00 uur geeft Bert Velthuis, wethouder van Cultuur in Nijmegen, in de Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen het startschot voor uitbreiding van Kenniscollectie.nl. De kenniscollectie geeft laagdrempelig en gratis toegang tot (bedrijfs-)bibliotheken van uiteenlopende organisaties.

Zes nieuwe partners treden toe, waarmee het aantal deelnemende bibliotheken op tien komt, die samen toegang bieden tot 1,2 miljoen boeken. De nieuwe partners zijn de Bibliotheek Gelderland ZuidHogeschool Arnhem-NijmegenHogeschool Van Hall LarensteinRegionaal Archief NijmegenMuseum Het Valkhof en Museum Arnhem.

Samen met Bibliotheek ArnhemArtEZ Hogeschool voor de kunstenhet Nederlands Openluchtmuseum en Dirkzwager advocaten & notarissen vormen zij Kenniscollectie.nl, een uniek samenwerkingsverband tussen (bedrijfs-)bibliotheken in Arnhem en Nijmegen.

Kenniscollectie.nl is een initiatief van Dirkzwager advocaten & notarissen waarbij kennisdelen centraal staat. Dankzij Kenniscollectie.nl kunnen leden en relaties van de samenwerkende (bedrijfs-)bibliotheken van elkaars collecties profiteren. Daarmee krijgt het publiek toegang tot ruim dan 1,2 miljoen bijzondere boeken en vele andere materialen: van boeken tot muziekstukken, van tijdschriften tot historische beelden.

De werkwijze is simpel: met het lidmaatschap van een van de deelnemende partners kunnen leden en relaties de specialistische collecties van de andere aangesloten bibliotheken inzien. Dat breidt het aantal bereikbare kennisbronnen enorm uit. De diverse collecties vullen elkaar mooi aan en de bibliotheken kunnen hun leden onderling doorverwijzen.

Kenniscollectie.nl stimuleert de kennisontwikkeling van mensen en organisaties in Arnhem en Nijmegen. Mark Jansen, kennismanager bij Dirkzwager: “Je hebt als bedrijf niet alleen een economisch belang maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid in de stad. Langs deze weg kunnen we kennis ‘teruggeven’ aan de stad.” De deelnemende organisaties hopen dat dit initiatief een springplank is naar uitbreiding van gezamenlijke activiteiten in en voor Arnhem en Nijmegen.

EINDE PERSBERICHT


Meer informatie over kenniscollectie.nl vindt u op www.kenniscollectie.nl of u kunt contact opnemen met Mark Jansen, Manager kennismanagement Dirkzwager

T: +31(0) 88 24 24 100
E: m.s.jansen@dirkzwager.nl